На блокування російських сайтів треба рік-два і $1 млрд - експерт

На блокування російських сайтів треба рік-два і $1 млрд - експерт
Блокування сайтів

За словами голови правління інтернет-асоціації, блокування можна буде обійти

Для повного блокування російських сайтів потрібно близько двох років і 1 млрд доларів США. Про це заявив голова правління інтернет-асоціації України Олександр Федієнко в ефірі Еспресо.TV.

«Якщо ми говоримо про поточний указ президента, його треба виконувати, коли він набуде чинності. Якщо ми говоримо про подальші дії, то треба рік-два і більше і десь в рамках держави $1 млрд», - заявив він.

За словами Федієнка, заблокувати сайти можливо.

«Швидше за все, ми будемо блокувати не сайти, а всю автономну систему, на якій знаходяться ці сайти і інші платформи, не перераховані в санкціях. Користувач в кінцевому результаті буде позбавлений не тільки доступу до таких мереж, як «ВКонтакте», а до інших платформ, які перебували в цій системі», - пояснив Федієнко.

Однак, за словами голови правління інтернет-асоціації, блокування можна буде обійти.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. В ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Крім того, Порошенко ввів трирічні санкції проти путінських телеканалів. 

Контроль за виконанням указу покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Зазначимо, загалом у санкційному списку 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.

Турчинов заявив, що рішення РНБО про санкції щодо Росії вже набуло чинності.

Читайте також матеріал «Главкома» Гібридна війна в інтернеті: чи дійсно зникнуть «Яндекс», «Однокласники» та «Вконтакте»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: