На Чернігівщині затримали міжрегіональну групу розбійників

На Чернігівщині затримали міжрегіональну групу розбійників

Операція затримання відбулася одночасно в Харківській та Хмельницькій областях

Розбійників з Харківщини та Хмельниччини, які скоїли влітку напад на родину в Ніжинському районі, затримали оперативники управління стратегічних розслідувань за підтримки бійців КОРД.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Наприкінці літа троє молодиків у балаклавах скоїли розбійний напад на подружжя - жителів одного із сіл Ніжинського району. Нападники вдерлися до будинку, зв’язали господарів мотузками і скотчем, били їх та вимагали гроші й цінності.

Розбійники обнишпорили усі закутки та схованки, але знайшли тільки 4 тисячі гривень. Це їх ще більше розлютило. Вони відібрали у господині навіть сережки та обручку, прихопили документи на квартиру у Чернігові, мобільні телефони та паспорти. Нападники намагалися втекти на авто потерпілих, але не змогли його завести.

Як тільки до поліції надійшла інформація про розбій, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Ніжинського відділу поліції, Головного управління Нацполіції на чолі з керівництвом, представники прокуратури та кінолог зі службовою собакою.

Проаналізувавши «почерк» нападників, досвідчені оперативники одразу припустили, що злочинці були явно не місцеві. Ця версія виявилася продуктивною. Невдовзі поліція вирахувала зловмисників – сезонних працівників, які працювали на зборі овочів в агропідприємстві із сусіднього села.

Оперативники управління стратегічних розслідувань за підтримки бійців КОРД затримали кримінальне тріо. Операція затримання відбулася одночасно в Харківській та Хмельницькій областях. У фігурантів вилучено докази їх злочинної діяльності, в тому числі особисті речі потерпілого подружжя з Ніжинського району, а також зброю та наркотики. Виявилося, що один із затриманих вже перебував у розшуку.

Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: