На Донбасі, рятуючи пораненого бійця, загинув командир взводу Королівської бригади

На Донбасі, рятуючи пораненого бійця, загинув командир взводу Королівської бригади

Валерія Шишана смертельно поранив снайпер-терорист

На Донбасі в четвер, 28 червня, внаслідок мінометного обстрілу бойовиків загинули двоє українських військовослужбовців.

Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що в районі населеного пункту Південне, що на Горлівському напрямку, ворог о 8:30 відкрив вогонь з мінометів, станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів по житловим будинкам.

«Командир роти Королівської бригади Олег Лотоцький, підрозділ якого боронить цей населений пункт, швидко оцінив ситуацію та організував бій. За мить чергові вогневі засоби вже відкрили вогонь по противнику. Як виявилося, під прикриттям вогню, впритул до містечка наблизилась група бойовиків. Резервну групу, яка за хвилину вже вела бій на околиці Південного, очолив командир взводу Валерій Шишан. Бій тривав майже півгодини», - заявили у штабі.

Повідомляється, що в ході бою командир взводу побачив, що важко поранений боєць резервної групи.

«Шишан кинувся разом з командиром роти рятувати свого підлеглого», - розповіли у штабі, повідомивши, що в результаті Шишана смертельно поранив снайпер-терорист.

«В підрозділі він був найстаршим. Невдовзі йому виповнилося б 58 років. Не дочекавшись свого командира, згодом від отриманих важких поранень помер й боєць резервної групи, Андрій Волос, йому було лише 25», - говориться у повідомленні штабу.

Зазначається, що у зв’язку з ситуацією, яка склалася в цьому районі, командування Об’єднаних сил «вжило дієвих заходів вогневого впливу на окупантів».

«Станом на 14:40 ситуація навколо Південного була стабілізована. За попередніми даними розвідки, в районі Південного ворог поніс втрати 5 вбитими та 8 поранено», - заявили у штабі.

На сторінці 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила у Facebook повідомляється, що 28 червня «внаслідок ведення вогню бойовиками двоє бійців Королівської бригади отримали несумісні із життям поранення».

Раніше повідомлялося, що тристороння контактна група з питань врегулювання ситуації на Донбасі за участі представників «ДНР» та «ЛНР» ухвалили новий режим тиші з 1 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: