На Донеччині селищний голова сів на шість років за псевдореферендум

На Донеччині селищний голова сів на шість років за псевдореферендум

Селищний голова селища Миронівський навесні 2014 року організував діяльність виборчих дільниць під час псевдореферендуму

Селищний голова селища Миронівський у 2014 році, як встановила СБУ, скликав позачергову сесію сільради стосовно проведення псевдореферендуму

Одного з організаторів псевдореферендуму 2014 року у Донецькій області засуджено до шести років ув’язнення.

Про це 12 липня повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники встановили, що селищний голова селища Миронівський Бахмутського району у квітні-травні 2014 року добровільно сприяв організації і проведенню незаконного референдуму.

«Він, зокрема, скликав позачергову сесію сільради та агітував депутатів надати приміщення для проведення антиконституційного заходу, а також організував діяльність виборчих дільниць і розподілив обов’язки між іншими організаторами фейкового волевиявлення», - заявили в СБУ.

Повідомляється, що під час санкціонованих слідчих дій за місцем роботи фігуранта справи правоохоронці  виявили документи, засоби комунікації та інші речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність.

Артемівський міськрайонний суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Донецький апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.  

Нагадаємо, раніше одна з організаторів псевдореферендуму на Донеччині отримала п'ять років за ґратами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: