На Філіппінах хочуть зменшити поріг кримінальної відповідальності до 9 років

На Філіппінах хочуть зменшити поріг кримінальної відповідальності до 9 років

Відповідну ініціативу вже розкритикували в ООН

Члени верхньої палати парламенту Філіппін підтримали правозахисників і виступили проти ініціативи своїх колег із нижньої палати парламенту щодо зменшення порогу кримінальної відповідальності із 15 до 9 років. Попередньо відповідний законопроект підтримав профільний комітет Палати представників Конгресу Філіппін. До повного схвалення ініціатива має пройти декілька читань.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Депутат Сальвадор Лічон, який очолює комітет із юстиції нижньої палати філіппінського парламенту, заявив, що критики неправильно зрозуміли суть законопроекту. На його думку, відповідна ініціатива має на меті сприяти реабілітації дітей через створення відповідних центрів допомоги. При цьому кримінальній відповідальності підлягатимуть батьки, які не турбуються про дітей.

Саму ідею щодо зменшення вікового порогу кримінальної відповідальності іще в 2016 році в рамках своєї інавгурації представив очільник Філіппін Родріго Дутерте. Проти неї вже виступили сенатори Антоніо Трілланес і Ріса Хонтіверос, які є відомими критиками філіппінського президента.

Так, Трілланес засудив відповідний законопроект, як такий, що спрямований проти сім’ї, бідних і справедливості.

В той же час Ріса Хонтіверос нагадала, що зменшення вікового порогу кримінальної відповідальності буде порушувати зобов’язання, які взяла на себе Маніла в рамках міжнародних домовленостей. Окрім того, як наголосила сенаторка, в світі спостерігається тенденція щодо збільшення, а не зменшення вікового порогу настання кримінальної відповідальності за скоєні злочини.

Відповідну законодавчу ініціативу вже засудили в ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: