На Харківщині СБУ викрила масштабні розкрадання під час ремонту автодоріг

На Харківщині СБУ викрила масштабні розкрадання під час ремонту автодоріг
Вартість проєкту, який фінансувався за рахунок субвенції з державного бюджету України, становила 6,7 млн гривень
Ілюстративне фото

За висновками будівельно-технічної та судово-почеркознавчої експертиз, внаслідок протиправних дій директора комерційної фірми бюджету було завдано збитки на суму понад 890 тис. гривень

Служба безпеки України викрила розкрадання бюджетних коштів на майже мільйон гривень під час ремонту автомобільних доріг у Куп’янському районі Харківщини. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що директор одного з місцевих комерційних підприємств, яке влітку минулого року виконувало капітальний ремонт дорожнього покриття, привласнив частину виділених на роботи бюджетних коштів.

Вартість проєкту, який фінансувався за рахунок субвенції з державного бюджету України, становила 6,7 млн гривень.

Правоохоронці задокументували, що директор комерційної структури підробив офіційні документи та вніс до них завідомо неправдиві дані про вартість використаних матеріалів, завищивши на них ціну майже на третину.

Оборудка дозволила комерсанту безпідставно одержати з бюджету додаткове фінансування.

За висновками будівельно-технічної та судово-почеркознавчої експертиз, внаслідок протиправних дій директора комерційної фірми бюджету було завдано збитки на суму понад 890 тис. гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження директору повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Документування протиправної діяльності відбувалося спільно зі слідчими Ізюмського відділу поліції ГУ НП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської місцевої прокуратури.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: