На Кінбурнській косі для рідкісних птахів створили штучний острів

На Кінбурнській косі для рідкісних птахів створили штучний острів

На штучному острові на озері Лопушне вже загніздилися і вивели пташенят чоботар, коловодник звичайний, кулик-довгоніг, крячок річковий та крижень

На території регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» завершено будівництво штучного острова площею 300 м кв. для гніздування рідкісних та зникаючих видів птахів.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

«Майже 150 тис. грн за рахунок обласного екологічного фонду в рамках обласної програми спрямовано на реалізацію важливого природоохоронного заходу задля збереження рідкісних видів птахів на території Кінбурнської коси», - сказав голова облдержадміністрації Олексій Савченко.

На штучному острові на озері Лопушне вже загніздилися і вивели пташенят чоботар, коловодник звичайний, кулик-довгоніг, крячок річковий, крижень - це види, які перебувають під охороною міжнародних угод і конвенцій, частина яких занесена до Червоної книги України.

Діяльність зі збереження рідкісних та зникаючих видів птахів шляхом створення сприятливих умов для їх гніздування здійснюється у контексті Боннської та Бернської конвенцій. Також це відповідає Угоді про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів, Директиви ЄС про захист диких птахів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: