На кінофестивалі «Молодість» покажуть фільм про Олега Сенцова

На кінофестивалі «Молодість» покажуть фільм про Олега Сенцова

Всі зароблені гроші від показу будуть направлені родині українського режисера

У Києві на кінофестивалі «Молодість» 22 жовтня покажуть документальний фільм «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова», а всі зароблені за цей сеанс кошти обіцяють перерахувати родині українського режисера, який відбуває тюремний термін у Росії.

Про це повідомив кінофестиваль «Молодість» на сторінці у Facebook.

Показ документального фільму російського режисера Аскольда Курова відбудеться в рамках програми «Свобода. Кіно соціальних змін», у синьому залі кінотеатру «Київ». Початок сеансу о 17:30.

Фільм Аскольда Курова «Процес» раніше номінували на міжнародну премію «Silver Eye-2017» як найкращий документальний фільм Східної та Центральної Європи.

Документальний фільм «Процес» вийшов в український прокат 6 квітня 2017 року.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Києві відкрився кінофестиваль «Молодість», але триватиме ця урочиста подія тільки два дні, бо основну програму перенесли на весну.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

Олега Сенцова етапували з колонії в Якутську до СІЗО-1 Іркутська 9 вересня. Пізніше повідомлялося, що Сенцова етапували з Іркутська до Челябінська. Однак у Челябінському слідчому ізоляторі спростували інформацію про етапування Сенцова до установи.

У жовтні стало відомо, що Сенцова доставили в місто Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: