У Києві стартував кінофестиваль «Молодість»

У Києві стартував кінофестиваль «Молодість»

Промо фестивалю

У цьому році організатори замість звичного кінотижня вирішили обмежитися двома днями і назвали їх «Молодість. Пролог»

У суботу, 21 жовтня, у Києві відкрився кінофестиваль «Молодість», але триватиме ця урочиста подія тільки два дні, бо основну програму перенесли на весну.

Церемонія відбулася в Національній опері України, йдеться в сюжеті «Тсн».

Перенесення фестивалю на весну організатори пояснюють погодою і можливостями організувати безкоштовні покази просто неба.

«Ми завжди наполягали, що фестиваль, як Берлінський та Венеціанський – це емблема міста. Фестиваль має залучати туристів до Києва. У нас великі плани показувати кіно на широких відкритих майданчиках для киян та гостей», - розповів директор кінофестивалю Андрій Халпахчі.

Тож у цьому році організатори замість звичного кінотижня вирішили обмежитися двома днями і назвали їх «Молодість. Пролог». Під цією назвою ховається кілька гучних прем’єр та конкурс українських короткометражок.

При цьому навіть у такому скороченому форматі не минулося без скандалу: кінофорум відкрили фільмом «Мир Вашому дому!»  за мотивами «Тев‘є-молочник» Шолом-Алейхема.

Як зазначає ЗМІ, знімати його почали ще п’ять років тому з російський актором Євгеном Князєвим у головній ролі. За час, що минув, багато чого змінилося, зокрема прізвище Князєва з‘явилося у листі Володимиру Путіну на підтримку анексії Криму. Але режисер фільму Володимир Лєрт твердить, що цей лист – насправді фейк і ніхто його не підписував.

Нагадаємо, новими датами проведення кінофестивалю «Молодість» будуть 26 травня – 2 червня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: