Протести на кордоні з Польщею: авто консула в'їхало у натовп

Протести на кордоні з Польщею: авто консула в'їхало у натовп

Внаслідок наїзду травми дістали троє місцевих жителів

На Львівщині іноземець в‘їхав у натовп протестуючих проти припинення малого прикордонного руху.

Як повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Львівській області, сьогодні о 14:45, поблизу митного переходу «Рава-Руська» на українсько-польському кордоні, в місті Рава-Руська Жовківського району водій автомобіля Peugeot з номерними знаками польської реєстрації скоїв наїзд на учасників акції протесту, які безперервно ходили через дорогу пішим переходом.

Внаслідок наїзду травми дістали троє місцевих жителів - чоловіки віком 35-40 років. Їх госпіталізовано у місцеву лікарню.

Водія, який скоїв наїзд, затримали працівники поліції, які перебували на місці події. Ним виявився 43-річний іноземець, який прибув з Польщі на територію України.

На місці події працює слідчо-оперативна група, вирішується питання про кваліфікацію правопорушення згідно норм Кримінального кодексу України. Як стало відомо, від джерел у правоохоронних органах, за кермом автомобіля, який скоїв наїзд на учасників акції протесту, перебував громадянин Польщі. Як повідомляють на своїй сторінці в Фейсбук активісти громадської організації «Варта 1», які спільно з правоохоронцями долучаються до патрулювання Львівщини, «авто на польській реєстрації в'їхало у натовп людей. Як ми дізналися, це авто польського консула, який повертався додому з дітьми, протестувальники перекрили йому рух і почали розхитувати авто (навіть відірвали дверну ручку) після чого авто почало втікати і здійснило наїзд на людей на пропускному пункті Раві-Руській. Один хлопець лежить без свідомості».

Як повідомляли ЗМІ, на Львівщині біля пунктів пропуску через українсько-польський кордон у трьох районах області місцеві жителі з 10:00 частково перекривають рух транспорту, протестуючи проти припинення малого прикордонного руху. За інформацією Нацполіції, біля пунктів пропуску «Шегині» (Мостиський район), «Рава-Руська» (Жовківський район) та «Грушів» (Яворівський район) місцеві жителі зібралися по 80-120 осіб (в кожному населеному пункті) і безперервно ходять пішохідними переходами. При цьому вони пропускають автомобілі екстрених служб та пасажирські автобуси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: