Сім’я росіян попросила статус біженців в Україні

Сім’я росіян попросила статус біженців в Україні
Отримання статусу біженця в Україні

Росіяни змушені просити статус біженців у зв’язку з політичним переслідуванням у РФ

У неділю, 2 липня, увечері в одному з пунктів пропуску на кордоні з Росією сім’я росіян попросила статус біженців в Україні. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

«Під час проходження прикордонного контролю про надання статусу біженців до співробітників Держприкордонслужби України звернулися 32-річний громадянин Росії та його 33-річна дружина, також громадянка Росії. Вони прибули із сусідньої країни пішки з маленькою дитиною», - йдеться в повідомленні.

Прикордонники інформують, що громадяни Росії під час бесіди розповіли, що у зв’язку з політичним переслідуванням вони були змушені просити статусу біженців. «Переслідування росіян почалися після висловлювання чоловіка позиції про зміну влади в РФ. За це він був притягнутий до кримінальної відповідальності, а нині зазнає подальшого переслідування», - повідомляє ДПСУ.

Після оформлення відповідних документів сім’ю росіян направили до Державної міграційної служби України.

Нагадаємо, 15 червня в одному з пунктів пропуску на кордоні з Росією до представників Держприкордонслужби України звернулися двоє громадян Росії, представники опозиційного блоку Олексія Навального з проханням надання політичного притулку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: