На Луганщині проживає 300 тисяч переселенців, - глава області Юрій Гарбуз

На Луганщині проживає 300 тисяч переселенців, - глава області Юрій Гарбуз
163gorod.ru

Виділені парламентом 1 млрд 29 млн гривень підуть на створення робочих міст в області.

В Луганській області проживає 300 тисяч переселенців з Донбасу, які втекли від війни. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів глава військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Він подякував народний депутатам за виділення області 1 млрд 29 млн гривень. «В парламенті ухвалили Закон України від 02.06.2016 № 1406-VIII, завдяки якому ми можемо тримати додаткові кошти («Про внесення зміни до підпункту 4 пункту 24 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України»). Президент його підписав», - зазначив глава області.

За його словами, ці гроші підуть на розвиток, зокрема на створення робочих місць для сотень тисяч переселенців, які втекли від війни. Окрім того, за його словами, в області гостро стоїть проблема надання медичної допомоги. «У нас немає сьогодні лікарень третього рівня, тобто ані кардіології, ані урології, ані онкології. Це велика й серйозна проблема», - каже Гарбуз.

Нині керманичі області вивчають ситуацію, яким чином краще побудувати лікарню. «Зараз проводимо аудит, з’ясовуємо, як краще вчинити: або з нуля побудувати будівлю для обласної лікарні, або взяти якусь готову будівлю під лікарню», - розповів губернатор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: