На Луганщині затримали «чергового комендатури» бойовиків «ЛНР»

На Луганщині затримали «чергового комендатури» бойовиків «ЛНР»
Бойовик на Донбасі

Затриманий, зокрема, супроводжував вантажівки зі зброєю від кордону з РФ до бази батальйону бойовиків

Оперативники викрили та затримали 40-річного мешканця м. Довжанська (колишнє м. Свердловськ), який згідно з базами даних перебував у розшуку як бойовик «ЛНР».

Інформацію про затримання оприлюднила на своїй сторінці у Facebook начальник відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай.

«Чоловік розповів поліцейським, що у лютому 2015 року, через відсутність грошей він вступив до батальйону «РИМ» НЗФ «ЛНР» на посаду чергового комендатури. На чергування чоловік заступав у камуфльованому одязі з автоматом Калашникова. В обов’язки затриманого входили прийом звернень громадян та направлення патрулів НЗФ на виклики», - йдеться в повідомленні.

Під час служби чоловік неодноразово був свідком того, як «поліцейські ЛНР» доставляли «правопорушників» до комендатури, де били, вимагали гроші, «віджимали» автотранспорт, квартири та будинки. За свою роботу він отримував зарплатню у розмірі 7000 російських рублів.

Під час перебування у лавах окупантів затриманий також супроводжував вантажівки зі зброєю від кордону з РФ до бази батальйону бойовиків. На початку квітня 2015 року чоловік перестав виходити на «чергування» через свій конфлікт із керівництвом батальйону.

Інформація за даним фактом внесена до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Нагадаємо, раніше бойовик «ДНР» розповів, як російські козаки в 2015 році вбили вісім мирних донеччан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: