На Львівщині до кінця року планують відкрити шість станцій відновлюваної енергетики

На Львівщині до кінця року планують відкрити шість станцій відновлюваної енергетики
На Львівщині планують відкрити шість станцій відновлюваної енергетики

До кінця 2017-го у Львові ще 48 котелень буде переведено на альтернативне паливо

На Львівщині до кінця 2017 року планується відкрити щонайменше шість станцій з відновлюваної енергетики.

Про це повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на конференції «Відновлювана енергетика та заміщення газу. Впровадження енергосервісу та енергоменеджменту», передає Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

«Ми до кінця року, окрім тих електростанцій, які запущено, плануємо відкрити ще дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції, а також як мінімум одну гідроелектростанцію. Також ми сподіваємось, що до кінця 2017-го ще 48 котелень буде переведено на альтернативне паливо», — зазначив Синютка.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук додав, що встановлення твердопаливних котелень, вітрових електростанцій тощо сприяє активізації роботи малого та середнього бізнесу, появі нових робочих місць, збільшенню надходжень у бюджети. Крім цього, «зелені» проекти допоможуть покращити екологічний стан міст, вирішити проблему з побутовими відходами.

«Реалізація проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики – це не лише можливість зменшити та замістити споживання газу. Це шлях до соціально-економічного зміцнення всього регіону та підвищення добробуту громад», — сказав Савчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: