На Львівщині затримали підприємця за передачу хабара працівнику прокуратури

На Львівщині затримали підприємця за передачу хабара працівнику прокуратури

Підприємець хотів закрити справу відкриту за фактом привласнення 270 тис грн бюджетних коштів

У м. Радехів, що на Львівщині, затримали чоловіка за пропозицію хабара у 1500 доларів прокурору Радехівської місцевої прокуратури.

Про це написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

«За 1500 доларів США 47-річний бізнесмен з Жовківщини хотів вирішити питання щодо зміни кваліфікації його дій як підозрюваного у кримінальному провадженні», – йдеться у повідомленні.

За цю суму підприємець хотів закрити справу відкриту за фактом привласнення 270 тис грн бюджетних коштів (ч.4 ст.191 КК України ).

«За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, 20.07.2018 в межах розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального праворушення, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України, у м. Радехів Львівської області працівниками СУ ГУНП у Львівській області, за участю УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП задокументовано факт пропозиції та надання громадянином України неправомірної вигоди в розмірі 1500 доларів прокурору Радехівської місцевої прокуратури за сприяння у не притягненні до кримінальної відповідальності в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 КК України, за фактом привласнення бюджетних коштів в розмірі 270 тис. грн», - написала Сарган.

Вона зазначила, що чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та наразі проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії.

Нагадаємо, 19 липня міського голову Сколе вдруге затримали на хабарі, йому оголосили підозру. 

Як зазначає прокуратура, чоловік намагався отримати неправомірну вигоду на етапі апеляційного оскарження вироку Стрийського міськрайонного суду. Цим вироком чоловіка позбавили волі на 6 років і 6 місяців за хабар у 18 тисяч гривень у серпні 2015 року.

Цього разу прокурор оголосив Володимиру Москалю підозру за статею «Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище».

Стаття передбачає до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацію майна.

Нагадаємо, у Миколаївській області чиновник «Укртрансбезпеки» погорів на хабарі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: