На Марсі знайшли уламки космічного апарату

На Марсі знайшли уламки космічного апарату

Потенційне місце падіння космічного апарату «Скіапареллі»

NASA сфотографувала потеційне місце падіння космічного модуля «Скіапареллі»

Космічний апарат NASA Mars Reconnaissance Orbiter сфотографував ймовірне місце падіння модуля «Скіапареллі». Як повідомляє Європейське космічне агентство, це місце виглядає інакше на фотографіях, зроблених в травні.

Вчені вважають, що чорна пляма на знімку - це сам «Скіапареллі», який впав з висоти 2-4 кілометрів на швидкості близько 300 кілометрів на годину. Світла пляма - це парашут.

Якість знімку, зробленого камерою Mars Reconnaissance Orbiter, не дуже висока. Тому незабаром це місце сфотографують іншою камерою. Представники NASA сподіваються, що якість знімків повинна бути краще.

Космічний апарат «Скіапареллі» був запущений в березні 2016 року в рамках місії «ЕкзоМарс». Європейське космічне агентство планувало відпрацювати м'яку посадку, щоб у 2021 році посадити на Марс марсохід. В результаті апарат відпрацював майже штатно: він розкрив парашут, відкинув захисний корпус, відстебнув парашут і включив двигуни.

Але двигуни пропрацювали всього кілька секунд, замість запланованої хвилини, тому апарат впав з більшої висоти, ніж гадалося.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: