На Миколаївщині загорівся ліс: підозрюють підпал

На Миколаївщині загорівся ліс: підозрюють підпал
Вогонь палає у важкодоступних місцях лісу

Пожежу на виявлених вогнищах локалізовано на площі 50 га

У суботу, 19 серпня, близько 12:00 поблизу с. Новопетрівка Новоодеського району у лісовому урочищі Новопетрівське сталося займання лісової підстилки близько 50 га окремими осередками. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

За її даними, гасіння ускладнюється сильним вітром (6-10 м/с).

О 16:50 пожежу було локалізовано.

Як передає місцеве видання «Преступности НЕТ» з посиланням на Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області, станом на 20:00 пожежу на виявлених вогнищах локалізовано на площі 50 га, але виникли ще два осередки в інших місцях. Зараз гасіння триває. Причину пожежі наразі встановлюють працівники правоохоронних органів, які працюють на місці.

На місце пожежі прибув голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

Видання також повідомляє з місця пожежі, що надвечір вітер затих, проте вогонь палає у важкодоступних місцях лісу - пожежникам складно туди дістатися, так як машини постійно застряють в піску. Пожежні на місце загоряння з'їхалися з усієї Миколаївської області: на місці екіпажі з Єланця, Очакова, Вознесенська. Проблема в гасінні також полягає в тому, що поблизу немає джерел води для поповнення, а вода постійно закінчується.

Поліція серед версій причин пожежі розглядає версію умисних підпалів, так як було виявлено 8 осередків займання (включаючи два «нових» осередки, що виникли увечері) одночасно в різних місцях, при цьому зв'язку між ними усіма немає.

Поліція перекрила під'їзди до лісу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: