На Покрову Google показав, як кардинально відрізняються українці і росіяни (Графіка)

На Покрову Google показав, як кардинально відрізняються українці і росіяни (Графіка)

Українці шукали в інтернеті інформацію про Покрову, росіяни… дещо інше

Українців та росіян в інтернеті цікавлять зовсім різні речі. Це можна прослідкувати, якщо подивитись, які запити у Google робили вчора мешканці України та Росії.

Користувач мережі Данило Юрачківський порівняв запити, які робили українці та росіяни у пошуку. Виявилося, що українці загалом «гуглили» свято Покрови, натомість росіяни – «п’ятницю 13-е».

«Два міра - два Шапіро і Білорусь посередині між ними:
протистояння ґуґл-запитів Покрова vs пятница 13... за останню добу станом на 18.20 за Києвом», - написав Юрачківський.

Нагадаємо, сьогодні, 14 жовтня, українські віряни відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці.

В українських селах до цих пір дотримуються давньої народної традиції грати весілля після Покрови. До Покрови завершувався період сватання і приготування до весіль, який починався після першої Пречистої.

У Карпатській Україні до Покрови поверталися всі пастуші отари з полонин і завершували останню мандрівку чумаки.

Для того, щоб усі члени сім'ї були здоровими, на Покрову старша господиня брала вишитого рушника, що був над іконою Богородиці, і розвішувала його над вхідними дверима.

14 жовтня дівчина, яка хоче вийти заміж, повинна прийти в церкву до початку святкового богослужіння, поставити свічку біля ікони Покрови Пресвятої Богородиці та попросити її про швидке заміжжя і щасливе сімейне життя. Сімейні пари можуть прийти на свято до храму, для того щоб також помолитися про милосердя та заступництво Матері Божої.

З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Традиційно вважається, що на Покрову у 1942 році було утворено Українську повстанську армію, тому 14 жовтня святкується як день УПА, проте деякі історики схильні вважати, що дата утворення є суперечливою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: