На протестах під парламентом у Тбілісі затримали 19 людей

На протестах під парламентом у Тбілісі затримали 19 людей
Грузинські поліцейські на площі перед парламентом, де відбувається акція протесту

Затриманим інкримінують дрібне хуліганство за відмову виконати прохання правоохоронців

У Тбілісі під будівлею парламенту на акції протесту через гучну справу вбивства двох школярів поліція затримала 19 людей.

Про це повідомляє «Грузія Онлайн».

Учасників протесту затримали через сутички, які виникли під час перекриття протестувальниками дороги для поліцейського авто. Серед затриманих — голова фракції «Національний рух» Іраклій Надірадзе та депутат Леван Хабеїшвілі.

Усіх затримали за адміністративні правопорушення. Їм інкримінують дрібне хуліганство за відмову виконати прохання правоохоронців.

Організатор акції, мешканець Тбілісі Заза Саралідзе домагається від уряду об’єктивного розслідування вбивства свого 16-річного сина. Він вимагає покарати чиновників, які сфальсифкували справу та, за його словами, покривають злочинців, які знищили докази.

Напередодні масових затримань організатори акції встановили намети на проспекті Руставелі, де розташована будівля парламенту. Зранку 11 червня поліція затримала чотирьох лідерів протестної акції. До вечора усі намети з проїжджої частини прибрали.

Під будівлю парламенту на підтримку батька Сарелідзе вийшли сотні людей, в тому числі лідери політичних партій. Правоохоронці посилили свої кордони та привезли під парламент водомети.

1 червня Міністерство внутрішніх справ Грузії поновило розслідування вбивства двох школярів у Тбілісі, що спричинили масові акції протесту в країні.

Масові протести розпочалися в Грузії після того, як суд частково виправдав двох підлітків, яких звинувачують у вбивстві двох школярів у Тбілісі.

Проте 1 червня одного фігуранта цієї справи засудили до 10 років і 6 місяців в’язниці, іншого — до 9 років і 9 місяців.

Під час зустрічі з батьком одного з загиблих школярів, який є організатором акції протесту, президент Грузії Георгій Маргвелашвілі пообіцяв зробити все можливе для стабільності в країні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: