На Сицилії пройде міжнародна конференція щодо Лівії

На Сицилії пройде міжнародна конференція щодо Лівії
Міністр закордонних справ Італії Енцо Моаверо-Міланезі

Наразі не відомо, чи приїде на конференції в Сицилію генерал Халіф Хафтар

Міністр закордонних справ Італії Енцо Моаверо-Міланезі заявив про те, що наступного місяця його країна має намір на Сицилії провести міжнародну конференцію щодо Лівії. Метою цього заходу, який пройде 12-13 листопада в Палермо, буде залучення різних воюючих сторін цієї північноафриканської країни і початок діалогу між ними. Окрім цього будуть присутніми і ключові зовнішні гравці, які впливають на ситуації в Лівії і зацікавлені в розвитку подій на її території. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

При цьому між Францією і Італією спостерігається конкуренція щодо впливу на події в Лівії. Так після зустрічі в Парижі в травні 2018 року представники воюючих лівійських фракцій погодилися провести загальнонаціональні вибори 10 грудня. Проте шансів на такий розвиток подій все менше на фоні продовження активних бойових дій в Лівії. Як наслідок, за словами Енцо Моаверо-Міланезі в рамках майбутньої зустрічі на Палермо ніхто не буде говорити про конкретні дати виборів і нав’язувати їх лівійцям.

Очільник зовнішньополітичного відомства Італії заявив про те, що Рим вже отримав підтримку США в проведенні конференції на Сицилії. Так само ця зустріч стане одним із головних предметів переговорів в рамках візиту Енцо Моаверо-Міланезі до Москви наступного тижня. При цьому на сьогодні не ясно чи в зустрічі в Палермо візьме участь генерал Халіфа Хафтар, який контролює східну частину Лівії і минулого року взяв під контроль Бенгазі. Попередньо генерал Хафтар підтверджував зацікавленість щодо участі в конференції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: