На Сумщині ділки нелегально переправляли мігрантів в ЄС

На Сумщині ділки нелегально переправляли мігрантів в ЄС
Фото: Прес-центр СБУ

Вартість незаконного «транзиту» становила від трьох до п`яти тисяч євро з кожного мігранта

У Сумській області правоохоронці припинили діяльність транснаціонального злочинного угруповання, яке займалося нелегальним переправленням вихідців із Близького Сходу та Центральної Азії до Європейського союзу.

Про це 23 листопада повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники встановили, що злочинна група, до якої входили громадяни України та країн Центральної і Південної Азії, переправляла нелегальних мігрантів через державний кордон. «Клієнтів», які нелегально прибували до України поза пунктами пропуску в Сумській області з території РФ, ділки певний час утримували у столичному регіоні. Потім іноземців супроводжували до прикордонних районів Вінницької області і незаконно переправляли до ЄС», - заявили в СБУ.

Зазначається, що вартість такого «транзиту» становила від трьох до п`яти тисяч євро з кожного мігранта.

За інформацією Служби безпеки, серед мігрантів були також особи, які перебувають у розшуку за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Крім того, ділки налагодили схему незаконної легалізації зацікавлених осіб на території України через виготовлення фальшивих документів.

«Правоохоронці затримали учасників злочинної групи у Київській, Вінницькій та Сумській областях під час чергової спроби переміщення через державний кордон групи нелегальних мігрантів, діями яких вони керували дистанційно», - повідомили в СБУ.

У ході обшуків за адресами проживання зловмисників правоохоронці виявили фальшиві паспорти, обладнання для їх виготовлення, грошові кошти та інші матеріали, які підтверджують протиправну діяльність.

П’ятьом організаторам злочинної схеми оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: