На Сумщині викрито масштабну крадіжку нафти: затримано чотирьох осіб

На Сумщині викрито масштабну крадіжку нафти: затримано чотирьох осіб
Крадіжка нафти

Злочинне угруповання шляхом врізки у нафтопровід «Охтирканафтогаз» відкачувало нафтопродукти для подальшої їх реалізації

Прокуратурою Сумської області погоджено повідомлення про підозру стосовно чотирьох осіб, затриманих напередодні співробітниками СБУ в Сумській області безпосередньо під час викрадення нафтопродуктів загальною вартістю понад 1 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.

«Встановлено, що злочинне угруповання шляхом врізки у нафтопровід нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» компанії «Укрнафта» відкачувало нафтопродукти для подальшої їх реалізації. Оперативники вилучили понад 70 тонн викраденої нафти та 5 вантажних автомобілів, які використовувались для її транспортування», - інформують у прокуратурі.

Наразі всі четверо підозрюваних затримані в порядку ст. 208 КПК України. Слідчими та прокурорами вже підготовлено клопотання про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслідування триває, встановлюються спільники затриманих та місця збуту викраденої сировини.

Довідково:

санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: