На Тайвані проведуть референдум щодо одностатевих шлюбів

На Тайвані проведуть референдум щодо одностатевих шлюбів

Голосування пройде в день місцевих виборів 24 листопада

Представники Центральної виборчої комісії Республіки Китай, яка розташована на Тайвані, повідомили про те, що в країні має пройти референдум щодо визнання права на одностатеві шлюби за допомогою окремого закону.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Тим самим в Республіці Китай була поновлена давня дискусія щодо того, чи право на одностатеві шлюби має бути закріплене окремим законом.

В травні 2017 року Конституційний суд даної країни визнав право на відповідні шлюби і вирішив, що протягом двох наступних років дане право має бути легалізованим. Тим самим Республіка Китай стала першою країною в Азії, яка пішла на такий крок.

Проте в серпні 2018 року активісти звернулися до ЦВК країни із ідеєю проведення референдуму щодо закріплення права на одностатеві шлюби за допомогою окремого закону. Тим самим це, за їх словами, дозволить захистити сімейні цінності.

Як наслідок, ЦВК схвалило ідею провести референдум щодо цього питання 24 листопада. Саме в цей день в Республіці Китай будуть проходити місцеві вибори.

Нагадаємо, Конституційний суд Румунії постановив, що гей-пари повинні мати рівні із гетеросексуальними парами сімейні права.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: