На Закарпатті судитимуть чиновників, які вкрали понад 1 млн грн при будівництві хоспісу

На Закарпатті судитимуть чиновників, які вкрали понад 1 млн грн при будівництві хоспісу
На Закарпатті судитимуть чиновників, які вкрали понад 1 млн грн при будівництві хоспісу

Директору та інженеру технагляду товариства, яке здійснювало будівництво хоспісу, оголошено про підозру у заволодінні чужим майном

Прокуратура Закарпатської області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора та інженера технагляду одного з товариств, які обвинувачуються у заволодінні понад 1 мільйоном 38 тисячами гривень при будівництві хоспісу у м. Виноградів.

Про це повідомила речниця прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович.

Йдеться, зокрема, про грантові кошти, виділені спеціальною програмою Єврокомісії на будівництво першого на Закарпатті хоспісу.

«Ще у 2012 році було виділено кошти для створення хоспісу, який мав бути зданий в експлуатацію до кінця грудня 2015 року. На його облаштування виділялися кошти також і з районного бюджету, однак будівлю так і не завершили у вказані строки. Більш того, було виявлено, що в процесі будівництва мали місце фінансові махінації. Відтак, в процесі досудового розслідування факти зловживань і привласнення коштів підтвердилися. Слідством встановлено, що службові особи товариства внесли неправдиві відомості до актів виконаних робіт, завдяки чому заволоділи понад 1 мільйоном 38 тисячами гривень, у тому числі бюджетними коштами відділу охорони здоров’я Виноградівської РДА», – повідомила Попович.

Директору та інженеру технагляду товариства, яке здійснювало будівництво хоспісу, оголошено про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службовому підробленні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: