На землі, наданій Інституту геології, намагаються побудувати багатоповерхівку

На землі, наданій Інституту геології, намагаються побудувати багатоповерхівку
Чкалівський сквер

Частину скверу, в самому центрі столиці, просто намагаються загарбати для будівництва

Земля у Чкалівському сквері надана для обслуговування та експлуатації (за виключенням будівництва) Інституту геології Національної академії наук. Про це в інтерв’ю «Главкому» розказала депутат Київради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Ольга Балицька. 

«Ми надали їм цю землю в постійне користування, фактично - безкоштовно. І якимось чином там зводять багатоповерхівку. І тут є дуже вражаюча штука. Як правило, 99 відсотків забудовників будуються на землі, на якій передбачено будівництво. Інакше це буде катастрофічним порушенням земельного законодавства. І от на землі, яка віддана Інституту геології, будується багатоповерхівка», - розповіла вона.

За словами Балицької, після низки звернень депутатів Київради до різних інстанцій будівельні роботи наразі  там зупинені. «Розглядаємо Київрадою звернення до Національної академії наук щодо приведення земельної ділянки в належний стан. Якщо ні - йтиме мова про те, щоб забрати землю. Але драма полягає в тому, що, окрім того, що будівництво багатоповерхівки ведеться на землі Інституту, воно ще й ведеться у Чкалівському сквері, на ділянці, що юридично не закріплена за територією скверу, але фактично є його частиною».

Балицька пояснила – іншими словами, це означає, що частину скверу, в самому центрі столиці, просто намагаються загарбати для будівництва.

Детальніше читайте в інтерв’ю Ольги Балицької «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: