На Житомирщині другий день горить природний заповідник

На Житомирщині другий день горить природний заповідник
Фото: ДСНС

За допомогою авіації ДСНС вдалося ліквідувати верхову пожежу

У Житомирській області триває пожежа на території Поліського природного заповідника. Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що до гасіння пожежі поблизу села Рудня-Перганская Олевського району залучено 201 чоловік та 39 одиниць техніки, з яких 3 літаки АН-32П. Було скинуто 64 т води. За допомогою авіації ДСНС вдалося ліквідувати верхову пожежу

«Станом на 7:00 29 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Перганского лісництва до гасіння окремих вогнищ трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини», - повідомили рятувальники.

Також в ДСНС відзначили, що пожежі в Овруцькому районі, а також у лісових масивах Білокоровицького та Олевського лісництв локалізовані.

«Проводиться гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини в осередках пройдених вогнем», - йдеться в повідомленні.

Напередодні повідомлялося, що на Житомирщині горів ліс у природному заповідникуЗаповідник розташований за кілька кілометрів від українсько-білоруського кордону.

Крім цього локалізовані пожежі в Чорнобильській зоні. Станом на ранок 29 квітня підрозділу ДСНС надають допомогу в гасінні окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торфовища в осередках пройдених вогнем. До гасіння залучена важка техніка ДСНС та Збройних сил України, серед яких два вертольоти. За 28 квітня проведено 52 скидання 104 тонн води.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: