Пожежі навколо Києва: триває ліквідація загорання в заповіднику

Пожежі навколо Києва: триває ліквідація загорання в заповіднику
До ліквідації пожеж у зоні ЧАЕС та на Житомирщині залучено авіацію
Фото: ДСНС

Пожежі у Чорнобильській зоні локалізовані

Станом на ранок 29 квітня, пожежі у лісових масивах Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення локалізовані.

Наразі продовжується гасінні окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торф’яника в місцях, пройдених вогнем. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 3 шляхопрокладачі Збройних сил України. Інженерною технікою створено 1030 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 590 чоловік та 150 одиниць техніки, у тому числі 2 вертольоти, якими 28 квітня здійснено 52 скиди - 104 т води (з початку робіт здійснено 2312 скидів – 5294 т води).

Пожежі у лісових масивах Овруцького району Житомирської області локалізовані. Станом на ранок 29 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Словечанського лісового господарства у гасінні окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем. До гасіння залучено 204 чоловіки та 38 одиниць техніки.

Пожежі у лісових масивах Білокоровицького та Олевського лісових господарств теж локалізовані.

Щодо загорання на території Поліського природного заповідника поблизу с. Рудня-Перганська в Олевському районі, що виникло 28 квітня, то станом на ранок середи силами ДСНС надається допомога працівникам Перганського лісництва у гасінні окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 201 чоловік та 39 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки АН-32П, якими 28 квітня здійснено 8 скидів - 64 т води.

У ДСНС повідомляють, що радіаційна обстановка у Києві та Київській області стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Раніше глава МВС Арсен Аваков назвав причину брудного повітря у Києві. Він зазначив, що пожежі на Житомирщині є причиною забруднення повітря у Києві та області.

Аваков заявив, що станом на 26 квітня ліквідовано всі осередки лісової пожежі у Чорнобильській зоні відчуження.

Станом на ранок 27 квітня у лісах на Житомирщині та в Чорнобильській зоні залишились окремі осередки тління деревини та торф'яників.

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: