Ліквідація пожеж у Чорнобильській зоні: працює авіація і дрони з тепловізорами

Ліквідація пожеж у Чорнобильській зоні: працює авіація і дрони з тепловізорами
У зоні ЧАЕС працюють три гелікоптери МІ-8
Фото: Державне агентство України з управління зоною відчуження

У Зоні відчуження проливають осередки тління і торфовища

У Чорнобильській зоні продовжується локалізацію пожеж на територіях Луб’янського, Дитятківського, Котовського, Денисовицького, Корогодського та Паришівського лісництв.

Вживаються всі можливі заходи щодо максимального пролиття окремих осередків тління трав’яного настилу, пнів, лісової підстилки та залишків деревини, з метою запобігання виникненню пожеж та недопущення нових. Спостерігається незначне задимлення на окремих ділянках. Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 4 шляхопрокладачі Збройних сил України. Інженерною технікою створено 1010 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1133 особи та 262 одиниці техніки. Авіацією ДСНС 27 квітня здійснено 30 скидів (60 т води).

Зокрема, працівники ДСП «Північна Пуща» продовжують проливати торфовища за допомогою пожежних насосних станцій поблизу с. Крива Гора (Паришівське лісництво) та смт Поліське (Луб’янське лісництво).

Працює авіація (три гелікоптери МІ-8) та важка інженерна техніка. На окремих ділянках в умовах задимлення застосовуються дрони з тепловізорами для виявлення осередків займання.

Наразі швидкість вітру сягає 16 км на годину.

Радіаційна ситуація знаходиться під контролем.

Станом на ранок 28 квітня у Чорнобильській зоні та в лісах на Житомирщині спостерігаються окремі осередки тління пеньків, залишків деревини та торф’яників у місцях, пройдених вогнем.

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: