НАБУ перевіряє, чи є у Розенблата німецьке громадянство

НАБУ перевіряє, чи є у Розенблата німецьке громадянство
Борислав Розенблат

Розенблат збирався летіти не в Ізраїль, а в Німеччину, - Ситник

Національне антикорупційне бюро перевіряє, чи є у позафракційного нардепа Борислава Розенблата паспорт громадянина Німеччини. Про це сказав директор НАБУ Артем Ситник.

«Незважаючи на те, що було клопотання про отримання дипломатичного паспорту Розенблатом нібито для поїздки в Ізраїль, насправді він збирався летіти в Німеччину, зараз перевіряється у нього інформація про наявність громадянства цієї держави. Також була інформація, що він має підроблений паспорт для перетину кордону», – заявив Ситник.

Нагадаємо, 19 жовтня нардеп Борислав Розенблат був затриманий в аеропорту "Бориспіль" під час спроби вилетіти до Німеччини. Як стверджує Розенблат, він збирався покинути країну на три дні та повідомив про це НАБУ.

У свою чергу в НАБУ спростували затримання нардепа, зазначивши, що було проведено слідчі дії.

До цього з Розенблата зняли електронний браслет, який він носив із серпня, перебуваючи під домашнім арештом.

Як відомо, Борислав Розенблат є фігурантом так званої «бурштинової справи». В його діях ГПУ вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму $280 тис. Депутата підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов'язаних з видобуванням бурштину в інтересах компанії-нерезидента.

Читайте також матеріал «Главкома» «Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: