НАБУ повідомило про підозру судді Вищого адмінсуду

НАБУ повідомило про підозру судді Вищого адмінсуду

Суддя ВАСУ не вказав у своїх е-деклараціях за 2015 та 2016 роки дві квартири у центрі Києва

13 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили одному з суддів Вищого адміністративного суду України про підозру у вчиненні злочину за ст.366-1 Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації»). Повідомлення про підозру було погоджено заступником генерального прокурора України, керівником САП Назаром Холодницьким, повідомляє прес-служба НАБУ.

За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 та 2016 роки. Йдеться про об’єкти нерухомості (2 квартири у центрі Києва), власниками яких є члени родини підозрюваного і які, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції», мали бути відображені служителем Феміди в його щорічних деклараціях.

Детективи НАБУ вважають, що суддя вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у нього та членів його сім’ї нерухомого майна, а також задля реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла у Києві.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали в квітні 2017 року за власними напрацюваннями, на підставі звернень громадян та публікацій у ЗМІ.

Крім того, встановлюються й інші факти можливого недекларування підозрюваним рухомого і нерухомого майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: