У НАБУ з’ясували, хто саме стежив за синагогою в Києві

У НАБУ з’ясували, хто саме стежив за синагогою в Києві
Національне бюро не заперечуватиме проти зустрічі з представниками синагоги для обговорення ситуації, що склалася

НАБУ вивчило відеозапис, оприлюднений в інтернеті

Національне антикорупційне бюро України встановило, що за синагогою у Києві стежили співробітники іншого українського правоохоронного органу.

Про це 15 листопада повідомляється на сайті НАБУ.

«Цього тижня низка інтернет-ресурсів опублікувала відео, на якому нібито зафіксовано «стеження агентів НАБУ за синагогою у Києві». Для уникнення будь-яких спекуляцій та подальшого поширення спотвореної недостовірної інформації Національне бюро заявляє, що візуального спостереження за будівлею не здійснювало, жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні центральної синагоги Києва не встановлювало», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що НАБУ вивчило відеозапис, оприлюднений в мережі інтернет, і встановило, хто саме зафіксований на ньому.

«Особи, яких ЗМІ назвали «агентами НАБУ», виявилися співробітниками іншого українського правоохоронного органу. Для збереження довіри до правоохоронної системи України Бюро не називатиме, до якого саме органу належать ці особи», - підкреслюється у повідомленні.

Також у НАБУ додали, що Національне бюро не заперечуватиме проти зустрічі з представниками синагоги для обговорення ситуації, що склалася.

Нагадаємо, раніше єврейська громада Києва звинуватила Національне антикорупційне бюро України у незаконному стеженні, що здійснювалося у жовтні за центральною синагогою та вірянами.

Натомість голова НАБУ Артем Ситник заявив, що Національне антикорупційне бюро України не прослуховувало приміщення центральної синагоги Києва та не проводило слідчих чи оперативно-розшукових дій щодо її рабина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: