Єврейська громада заявила про стеження з боку НАБУ. У Бюро все заперечують

Єврейська громада заявила про стеження з боку НАБУ. У Бюро все заперечують
Єврейська громада звинуватила НАБУ у стеженні за центральною синагогою на вул. Шота Руставелі та вірянами

Служба безпеки Єврейської громади виявила осіб, які здійснювали приховане спостереження за центральною синагогою у Києві

Єврейська громада Києва звинуватила Національне антикорупційне бюро України у незаконному стеженні, що здійснювалося у жовтні за центральною синагогою та вірянами.

У заяві головного рабина України та Києва Моше Реувена Асмана, оприлюдненій 30 жовтня на сайті Єврейської громади Києва, зокрема, зазначено, що в жовтні служба безпеки громади виявила осіб, які «професійно здійснювали приховане спостереження» за центральною синагогою на вул. Шота Руставелі та вірянами. Крім того, за їхньою інформацією, для стеження використовували автомобілі з підробленими номерними транспортними знаками.

Під час перевірки синагоги виявлено «несанкціоновані пристрої зняття інформації». За даними джерел Єврейської громади, ідентифіковані деякі люди, що здійснювали стеження, як такі, що причетні до НАБУ.

«Вимагаю: від правоохоронних органів України надати правову юридичну оцінку зазначеним діям, провести розслідування, притягнути до відповідальності винних осіб, вжити всіх можливих законних заходів для запобігання подібним ситуаціям», - йдеться в заяві рабина.

3_36

4_32

У НАБУ заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

«Інформація про те, що буцімто Національне бюро здійснює незаконні слідчі дії щодо Єврейської громади Києва, не відповідає дійсності. Жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні центральної синагоги міста Києва Національне бюро не встановлювало, візуального спостереження за будівлею не здійснювало», - йдеться в повідомленні НАБУ у Facebook.

У Бюро наголосили, що у фокусі його розслідувань - діяльність вищих посадових осіб у державній владі безвідносно до їхньої належності до релігійних чи будь-яких інших громад.

«Свою діяльність НАБУ здійснює виключно в правовому полі, з дотриманням усіх вимог законодавства. Повага та дотримання прав і свобод людини і громадянина є основними принципами діяльності Національного бюро, в якому немає місця жодним проявам ксенофобії, національної чи релігійної нетерпимості та ворожнечі», - запевнили у НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: