Ситник відреагував на звинувачення єврейської громади у шпигунстві НАБУ

Ситник відреагував на звинувачення єврейської громади у шпигунстві НАБУ

Артем Ситник зауважив, що діяльність синагоги не підпадає під юрисдикцію НАБУ

Національне антикорупційне бюро України не прослуховувало приміщення центральної синагоги Києва та не проводило слідчих чи оперативно-розшукових дій стосовно її рабина. Про це заявив голова НАБУ Артем Ситник.

«Ця інформація не відповідає дійсності. І я не знаю, чому саме стосовно НАБУ робляться такі заяви. Я можу сказати, що візуальне спостереження за приміщенням синагоги працівниками НАБУ не здійснювалося, спеціальна апаратура в приміщенні синагоги не встановлювалася. І відносно священнослужителів негласні слідчі дії чи оперативно-розшукові заходи не проводилися», – повідомив Ситник у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, якщо в будівлі синагоги і було вилучене спеціальне обладнання для спостереження, то воно не належить НАБУ.

«Там у заяві було сказано, що нібито вилучена якась спеціальна техніка, апаратура. Це точно не техніка НАБУ. Ще раз наголошую: спеціальна техніка у приміщенні синагоги не встановлювалася працівниками Антикорупційного бюро, а відносно священнослужителів ніяких засобів, негласних слідчих дій чи оперативно-розшукових заходів не проводилося», – сказав Ситник.

Крім того, він зауважив, що діяльність синагоги не підпадає під юрисдикцію НАБУ. «Це не є суб’єкт, який підслідний Антикорупційному бюро», – зазначив голова відомства.

Нагадаємо, раніше єврейська громада Києва звинуватила Національне антикорупційне бюро України у незаконному стеженні, що здійснювалося у жовтні за центральною синагогою та вірянами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: