Нацбанк спростив операції на валютному ринку

Нацбанк спростив операції на валютному ринку

Регулятор відмовився від паперової бюрократії

Це передбачено постановою Правління НБУ від 24 травня «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», - повідомляется на сайті регулятора.

"Цим документом Національний банк спрощує порядок видачі дозвільних документів на здійснення операцій з іноземною валютою", - зазначається в повідомленні.

По-перше, відтепер клієнти уповноважених банків, які бажають здійснити валютну операцію, зможуть не подавати документи, які знаходяться у публічному доступі. А саме - виписку з ЄДРПОУ та копію сертифіката суб'єкта оціночної діяльності, виданого Фондом державного майна України.

По-друге, клієнти уповноважених банків зможуть не надавати переклад SWIFT повідомлень та документів, текст яких викладено водночас і іноземною, і українською (або російською) мовами.

По-третє, відповідно до пропозицій ЄБРР, Нацбанк спростив валютні операції за кредитними договорами укладеними резидентами з міжнародними фінансовими організаціями: "Відтепер до валютних операцій за такими договорами уповноважені банки не будуть застосовувати додаткові заходи для виявлення ознак фінансових операцій, які можуть призвести до здійснення уповноваженим банком ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників чи інших кредиторів банку".

Як зазначає директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко, "спрощення порядку повернення іноземних інвестицій має водночас підвищити привабливість інвестування в українську економіку".

Зміни набувають чинності 25 травня 2016 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: