Начальник Енергетичної митниці пояснив штраф Коболєва

Начальник Енергетичної митниці пояснив штраф Коболєва
Андрій Коболєв

В Енергетичній митниці кажуть, що виписали штраф «Нафтогазу», а не особисто Коболєву

 Штраф на на 8,3 млрд грн був виписаний «Нафтогазу», а не особисто його голові Андрію Коболєву. Про це начальник Енергетичної митниці Ігор Піковський.

«Штрафу  — не на Коболєва. Згідно ст. 4 Митного кодексу штраф — на підприємство, де вказується керівник або особа, яка виконує його обов’язки. В даному випадку — НАК» Нафтогаз України » та її керівник Андрій Коболєв», — заявив Піковський.

Він також додав, що, якщо НАК не згоден з рішенням про штраф, то компанія може оскаржити його в центральному апараті ДФС. Якщо ж апарат прийме рішення на користь заявника та залишить в силі рішення митного органу, то НАК може звернутися до суду.

Нагадаємо, голова правління «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв отримав від Державної фіскальної служби два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд. грн.

Він вважає, що рішення пов’язане у відмовою «Нафтогазу» оплачувати газ, який Росія контрабандою постачала до Донецької та Луганської областей.

Раніше голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан порадив голові «Нафтогазу Україна» Андрію Коболєву не переживати щодо персонального штрафу на 8 млрд грн. 

Того ж дня Петро Порошенко наказав перевірити, чи було нарахування штрафу обґрунтованим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: