Начальник генерального штабу РФ проведе переговори в Японії

Начальник генерального штабу РФ проведе переговори в Японії
Начальник генштабу Росії Валерій Герасимов

До цього у 2014 році запланований подібний візит був скасований у відповідь на агресію проти України

В понеділок, 11 грудня, начальник генштабу Росії Валерій Герасимов, який прибув до Токіо із дводенним візитом, має провести переговори із японським візаві Кацутосі Кавано. Головними темами мають стати можливі сфери співпраці і загальна ситуація в сфері безпеки в регіоні. Проте, головною ціллю для РФ і Японії має стати відновлення рівня взаємодії військових відомств, який був існував на початок 2014 року. Про це повідомляє російське видання «Коммерсант».

Даний візит є наслідком домовленості між Володимиром Путіним і Сіндзо Абе, яка була досягнута в вересні 2017 року під час зустрічі на найвищому рівні. Сам порядок денний візиту Герасимова до Японії почали формувати лише після цього.

Японська сторона під час переговорів із начальником російського генштабу має намір перш за все, за їх словами, встановити контакт, оскільки такі візити в практиці відносин РФ і Японії є великою рідкістю. Саме такий візит планувався в 2014 році, однак його було скасовано на фоні санкцій, які були запроваджені Токіо за агресію РФ проти України. До цього в березні 2017 року Токіо відвідував російський міністр оборони Сергій Шойгу у рамках переговорів у форматі «2+2» за участю очільників зовнішньополітичних і оборонних відомств.

Як заявили виданню «Коммерсант» джерела в російському оборонному відомстві під час переговорів в Токіо буде обговорюватися проблематика ракетної і ядерної програм КНДР, розгортання на Корейському півострові американської системи ПРО THAAD, а також розміщення в листопаді 2016 року РФ на Курильських островах найсучасніших протикорабельних комплексів «Бал» і «Бастіон». Валерій Герасимов спробує пояснити своєму японському колезі те, що розміщення таких комплексів має плановий характер і проходить в рамках модернізації збройних сил, і, як наслідок, не має на меті підірвати баланс сил в регіоні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: