Нацполіція: Патрульні не сидітимуть у кущах

Нацполіція: Патрульні не сидітимуть у кущах

У поліції спростували чутки про нові пристрої вимірювання швидкості TruCam

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький назвав найпоширеніші неправдиві, за його словами, думки щодо пристроїв TruCam. Зокрема, патрульні не будуть ховатися у кущах, аби зафіксувати швидкість автомобіля. Про це пише «Громадське».

Білошицький зазначив, що поліція опублікувала карту з ділянками використання пристроїв. На дорогах стоять пореджувальні знаки, а в службової автівки увімкнений світловий сигнал — «кущами і не пахне».

Інформацію щодо несертифікованості пристроїв заступник начальника поліції також назвав неправдивою. За його словами, прилад отримав сертифікат вимірювальної техніки й усі прилади пройшли перевірку для використання.

Щодо впливу поліцейських на точність вимірювання Білошицький зазначив, що раніше така практика справді існувала (можна було змінити поправочний коефіцієнт приладу), проте зараз програмне забезпечення TruCAM оновили й поліцейські не можуть змінювати налаштування.

Патрульна поліція склала 231 адміністративний матеріал про перевищення швидкості першого дня повноцінного застосування нових пристроїв вимірювання швидкості TruCam.

8 жовтня в Україні патрульна поліція почала використовувати нові пристрої для вимірювання швидкості TruCam. Перший тиждень поліцейські використовували TruCam в пілотному режимі лише для профілактики, аби водії звикли до нововведень.

Американський пристрій TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Він працює до 15 годин без підзарядки. TruCam має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фото в секунду.

Нагадаємо, відповідно до вказаного розпорядження Київрадою затверджено перелік з 17 ділянок вулично-дорожньої мережі міста, на яких дозволяється швидкість руху транспортних засобів до 80 км/год у період з 1 квітня до 1 листопада: 

  1. просп. Перемоги (від Повітрофлотського шляхопроводу до вул.Чорнобильської);
  2. Велика Кільцева дорога (від вул. Міської до перетину з вул. Газопровідною та від вул. Газопровідної до Мінського проспекту);
  3. вул. Міська (від вул. Стеценка до Гостомельського шосе) (за умови проведення капітального ремонту проїзної частини);
  4. Кільцева дорога (від просп. Перемоги до вул. Трублаїні);
  5. автодорога Р-69 Київ-Вишгород-Десна-Чернігів (від вул. Озерної до межі м. Києва);
  6. просп. Степана Бандери (від просп. Оболонського до Північного мосту);
  7. просп. Генерала Ватутіна (від Північного мосту до Керченської площі);
  8. вул. Набережно - Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
  9. Наддніпрянське шосе;
  10. Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);
  11. Столичне шосе (до вул. Ак. Заболотного);
  12. вул. Саперно-Слобідська (від вул. М. Грінченка до Південного мосту);
  13. просп. Миколи Бажана (від Південного мостового переходу до Харківської площі);
  14. просп. Броварський (від просп. Визволителів до вул. Братиславської та від вул. Кіото до закінчення населеного пункту «Київ») (за умови проведення капітального ремонту проїзної частини);
  15. бульв. Перова (від вул. Воскресенської до вул. А. Навої);
  16. вул. О. Теліги (від вул. Ольжича до вул. Кирилівської);
  17. просп. Соборності (за умови встановлення розподільчого транспортного огородження).

Наразі КП «Центр організації дорожнього руху» здійснює розробку схем встановлення дорожніх знаків 80 км/год на вищезазначених 17 ділянках вулично-дорожньої мережі міста та погодження їх у Управлінні патрульної поліції Києва.

Схему по встановленню дорожніх знаків по проспекту Миколи Бажана вже узгоджено і заплановано реалізувати в повному обсязі до 18.10.2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: