Нацполіція згодна охороняти посольства РФ, але не вибори

Нацполіція згодна охороняти посольства РФ, але не вибори
Фото з відкритих джерел

Поліція Києва у день проведення виборів до Держдуми РФ сформує резерв силовиків, які в разі необхідності можуть бути залучені до охорони громадського порядку

Українські правоохоронці не будуть охороняти процеес проведення виборів до Держдуми РФ на території диппредставництв Росії в Україні.

Про це в ефірі «112 Україна» заявив глава департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало.

«Ми щодня охороняємо всі дипломатичні установи, розташовані на території нашої держави. Щодо завтрашнього дня, у зв'язку з тим, що на території дипустанов Росії дійсно планується проведення виборчого процесу, безумовно вони будуть об'єктами підвищеної уваги з боку правоохоронців, втім ми не будемо охороняти виборчий процес, ми будемо забезпечувати громадську безпеку на території, прилеглої до цих дипломатичних установ, з метою недопущення провокацій, сутичок або терактів», - повідомив Тракало.

Представник Нацполіції підкреслив, що в день проведення виборів в Держдуму РФ, 18 вересня, українські правоохоронці працюватимуть у штатному режимі, але в той же час буде сформований резерв силовиків, які в разі необхідності можуть бути залучені до охорони громадського порядку.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Києві атакували посольство РФ; невідомі запускали в будівлю салюти.

У неділю в будівлі російського посольства повинні були бути відкриті дільниці для голосування на виборах в Державну думу РФ. Але, незважаючи на заборону, російські дипломати сказали, що дільниці в будь-якому випадку відкриють.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму.

Нагадаємо, вибори в Державну думу РФ відбудуться 18 вересня. У анексованому Криму в нижню палату російського парламенту будуть обрані чотири депутати (3 - в так званій «Республіці Крим», 1 - у Севастополі).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: