Нацрада пропонує накласти санкції на російські ЗМІ в анексованому Криму

Нацрада пропонує накласти санкції на російські ЗМІ в анексованому Криму

До списку увійдуть більше 20 російських медіа-холдингів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення пропонує накласти санкції на російські ЗМІ, які захопили ефірні частоти в окупованому Криму.

Про це заявив представник Нацради Сергій Костинський.

«Українська держава буде координуватись з міжнародними союзниками, щоб ініціювати нові як національні так і міжнародні санкції щодо російського радіомовлення і телеефірів», — повідомив Костинський.

Також у Нацраді сподіваються, що прокуратура АР Крим задіє звіт про втрати у телерадіосфері для відкриття кримінальних проваджень щодо російських ЗМІ.

Костинський зазначив, що до списку увійдуть «більше 20 російських медіа-холдингів і в тому числі компаній, які були створені в анексованому Криму».

Нагадаємо, 15 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати загальнонаціональну радіомережу «Пятница», яка входить до складу радіогрупи «Український медіа холдинг» українського бізнесмена Сергія Курченка, оголошеного в розшук.

Радіо «Пятница» сплатило 327,8 тисяч гривень за недотримання частки україномовного контенту в ефірі, передбаченої законом.

Загалом минулого року Нацрада оштрафувала 17 радіостанцій на понад 1 мільйон гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: