Нардеп Дерев'янко виграв суд у Луценка

Нардеп Дерев'янко виграв суд у Луценка
Юрій Дерев'янко

Парламентар скаржився, що генпрокурор не вніс до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення щодо прослуховування телефонів людей після перетину кордону Саакашвілі

Печерський районний суд міста Києва задовольнив скаргу народного депутата, одного з лідерів «Руху нових сил» Юрія Дерев’янка на бездіяльність Генпрокуратури щодо невнесення до Єдиного реєстру досудових рішень відомостей про кримінальне правопорушення, яке стосується незаконного прослуховування телефонів людей після перетину кордону Михайлом Саакашвілі. Про це повідомив сам нардеп.

«Зобов’язати уповноважених осіб Генеральної прокуратури України внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням народного депутата України Дерев’янка Юрія Богдановича від 18 жовтня 2017 року про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове розслідування», — йдеться в ухвалі, яка не підлягає оскарженню.

За словами Дерев’янка, це означає, що проти слідчого у Львівській області, який постановив незаконно прослуховувати телефони величезної кількості людей, буде порушена кримінальна справа. «Ця справа стосується громадян України, які приїжджали зустрічати Михайла Саакашвілі на польсько-український кордон», — пояснив депутат.

Дерев’янко додав, що слідчий ухвалив незаконне рішення — взяти перелік всіх телефоні, які були йому відомі і винести постанову про їх прослуховування. «Це не тільки телефони громадян України, які там були, а навіть тих, хто там не був. В тому числі телефони народних депутатів, адвокатів», — зазначив він.

Нагадаємо, Дерев’янко раніше надіслав повідомлення Юрію Луценку про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтями 163 та 351 Кримінального кодексу України, у зв’язку з включенням його номеру та номерів телефонів інших народних депутатів України до клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області про прослуховування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: