Нардеп Дубневич закликав бізнес разом вичищати Укрзалізницю від корупціонерів

Нардеп Дубневич закликав бізнес разом вичищати Укрзалізницю від корупціонерів

На думку Дубневича, важливо забезпечити дійсно прозору політику розподілу рухомого складу

Український бізнес стикається з великими проблемами в галузі вантажних перевезень, тому має долучитися до вирішення разом з керівництвом Укрзалізниці, профільним Міністерством і депутатами. Таку позицію озвучив голова Комітету ВР з питань транспорту Ярослав Дубневич на нараді за участі керівництва Міністерства інфраструктури, Укрзалізниці, представників бізнесу та народних депутатів.

Коментуючи поточну ситуацію з вантажними перевезеннями, він зазначив, що проблема формувалася роками і не може буде вирішена одразу.

«Вагонів не вистачає не через те, що вище керівництво Укрзалізниці бажає, аби вагони десь простоювали. Це питання, перш за все, до середньої ланки залізничників», - підкреслив Дубневич.

Він звернувся до представників бізнесу із закликом інвестувати у власні вагони.

«Вкладайте в приватні вагони. Українські заводи чекають замовлень від українського бізнесу, - заявив голова Комітету з питань транспорту. - Необхідно завантажити українські вагоноремонтні заводи, робити ремонти, будувати вагони, як для Укрзалізниці, так і приватних власників».
Також Дубневич закликав представників бізнесу спільно вичищати від корупції Укрзалізницю, в жодному разі не давати хабарів, не пропонувати хабарів і повідомляти про всі факти хабарництва. «Будемо ловити, оформляти і саджати цих злодіїв, що, нажаль, є сьогодні в транспортній галузі. Давати тим корупціонерам жити і працювати у системі – неприйнятно!», - написав він в Facebook.

На думку Дубневича, важливо забезпечити дійсно прозору політику розподілу рухомого складу.

«Потрібна відкрита платформа, де кожен учасник ринку в режимі онлайн зможе бачити: які вагони є в наявності, хто їх використовує, в якому напрямку, - запропонував голова Комітету. - Це також зніме багато запитань і пліток, які зараз нажаль присутні навколо Укрзалізниці».

Дубневич поінформував представників бізнесу, що наразі Комітет з питань транспорту спільно з Міністерством інфраструктури, Американською торговою палатою, Європейською бізнес-асоціацією готує до розгляду парламенту законопроект про залізничний транспорт, який дасть рівні умови доступу до залізничної інфраструктури.

Звертаючись до учасників наради, Дубневич висловив переконання, що конструктивна співпраця допоможе знайти вихід з ситуації, що склалася. Він наголосив, що керівництво Укрзалізниці має підтримку Прем’єр-Міністра, Міністра інфраструктури і порадив керівникам департаментів Укрзалізниці не сприймати нинішнє керівництво як тимчасове.

«Ми разом робимо все для того, щоб час тимчасових керівників на Укрзалізниці закінчився, а залізниця знов стала флагманом української економіки», - заявив голова Комітету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: