Кабмін призначив нове правління «Укрзалізниці», яке запропонував Бальчун

Кабмін призначив нове правління «Укрзалізниці», яке запропонував Бальчун

До складу правління увійшли два поляка, серб та українець

Кабінет Міністрів України призначив новий склад правління ПАТ «Укрзалізниця», запропонований новим голавою компанії Войцехом Бальчуном.

До нового складу правління, згідно з оприлюдненим першим заступником міністра інфраструктури Євгеном Кравцовим списком кандидатур на засіданні Кабміну, увійшли менеджер PKP Cargo Марек Роберт Залесни, фінансовий директор ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Бужор, голова PKP PLK Ремігіуш Пашкевич і фахівець із кадрів, що працював у міжнародних медіа-компаніях, Желько Марчек.

Представляючи кандидатів, Кравцов повідомив, що Залесни, 1963 року народження, був одним із менеджерів залізничної компанії Польщі PKP Cargo, брав участь спільно із Бальчуном у проведенні реформ у цій компанії в 2007-2013 рр., є фахівцем із вантажних перевезень, має понад 17 років управлінського досвіду.

«Ремігіуш Пашкевич – також громадянин Польщі, один з основних реформаторів іншої компанії групи PKP PLK (PKP Polskie Linie Kolejowe S. A), ефективно провів реформи в 2010-2013 рр. і вивів компанію на позитивні фін результати», - сказав Кравцов.

Представляючи кандидатуру Желька, він повідомив, що той є фахівцем з кадрових питань, працював у междунаролных медіакомпаніях, зокрема, Star Media, а останнє місце його роботи – українська компанія «Нова пошта», де він брав участь у проведенні кадрових реформ.

За даними ЗМІ, серб Желько тривалий час працював у ресторанах швидкого харчування «МакДональдс» і «Швидко».

«Сьогоднішній фінансовий директор ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Бужор має величезний досвід роботи в українських фінансових і транспортних структурах, був фінансовим директором дочірніх компаній НАК «Нафтогаз України» («Харківтрансгаз», «Укртрансгаз» – ред.)», - зазначив перший заступник міністра.

Кравцов також звернувся з проханням до Мінінфраструктури вилучити з переліку кандидатів до складу правління директора з безпеки ПАТ «Укрзалізниця» Сергія Озерана, кандидатуру якого раніше було запропоновано до складу правління, але не узгоджено з Бальчуном.
Озеран проходив службу в органах держбезпеки і зовнішньої розвідки України, був заступником начальника управління із запобігання економічним та корупційним правопорушенням держадміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця», а наприкінці минулого року став директором з безпеки ПАТ «Укрзалізниця».

Кравцов також повідомив, що зі складу правління ПАТ «Укрзалізниця» виведені Оксана Марина, Сергій Михальчук, Штефан Хофсаес і він ( Кравцов, з кінця березня 2016 р. виконував обов'язки голови правління ПАТ «Укрзалізниця»).

Як повідомлялося, уряд на засіданні у середу затвердив контракт з екс-головою польської вантажної залізничної компанії PKP Cargo поляком Войцехом Бальчуном, вибір кандидатури якого на конкурсі Кабінет Міністрів схвалив ще 20 квітня цього року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: