Нардеп Кірш вважає, що поновлення на посаді Насірова неминуче

Нардеп Кірш вважає, що поновлення на посаді Насірова неминуче
11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова

Нардеп звернув увагу на порушення, допущені при звільненні Насірова з посади голови ДФС

Народний депутат Олександр Кірш вважає, що справа проти голови ДФС Романа Насірова «шита білими нитками».

«Даремно, між іншим, звинувачують суд. Я в справі Насірова свого часу порився досить серйозно і можу свідчити те саме, про що писав неодноразово і чесно: щодо висунутих звинуваченнях саджати дійсно нема за що, вся справа шита білими нитками під соцзамовлення посадити когось із великих», - пише Кірш в своєму блозі на «Обозреватель».

«Можуть заперечити: поки немає виправдання по суті справи, є лише рішення про поновлення на роботі, звільнення з якої було й справді взагалі без дотримання належних формальностей. Але на тлі цього рішення, а також колишнього вердикту суду про те, що Насіров зобов'язаний був підписати те, що підписав, і не мав права не підписувати, на тлі явного і демонстративного порушення процедур, настільки шанованих в Європі, загальна підсумкова поразка НАБУ сумнівів уже не викликає. Особливо - при відвертій грі останнього у піддавки», - додає він.

Кірш також вказує на порушення, допущені при звільненні Насірова з посади голови ДФС.

«Ініціатором замість прем'єра незаконно виступив фактичний посол МВФ в Україні Данилюк, який займав тоді посаду міністра фінансів і повноваженнями на таку ініціативу не наділений. Спеціальна ж Комісія з відповідних питань ще 30.01.18 в цьому відмовила і підтвердила, що підстав для звільнення немає. Перевіркою того, що сказав Данилюк, ніхто не займався. Не було нічого - ні реалізації права на ознайомлення і пояснення, ні видачі трудової книжки і розрахунку. Всі взагалі робилося без самого працівника, що звільняється», - пише нардеп.

«Так що поновлення неминуче, і жодні апеляції негайного виконання судового рішення не припиняють», - зазначає він.

Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України.

Також Роман Насіров, якого раніше Окружний адмінсуд Києва поновив на посаді голови Державної Фіскальної служби, заявив, що йому досі не повернули 100 млн гривень застави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: