Нардеп Недава розробив держпрограму відновлення екосистеми Донбасу

Нардеп Недава розробив держпрограму відновлення екосистеми Донбасу
Депутат Олег Недава

Амбіційний проект розрахований на 10 років

«Прифронтовий» нардеп Олег Недава розробив програму відновлення лісових, водних ресурсів Донбасу і скорочення обсягів споживання поліетиленових пакетів.

Проект розрахований на 10 років роботи державної програми. Також у пресслужбі нардепа наголошують, що вже у 2020 році повинні закінчити розмінування прилеглої до зони Операції Об’єднаних сил території.

 

Щоб реалізувати свою екоініціативу, Олег Недава, який є заступником голови комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, запропонував програму «Відновлення екосистеми Донбасу».

«Основні завдання мого законопроекту щодо відновлення екосистеми Донбасу - це відновлення лісів і водних ресурсів, компенсація завданих природі збитків. Це дуже тривалий процес, але ми зобов'язані розпочати його вже сьогодні», - заявив Недава.

За його словами, один із пріоритетних пунктів держпрограми - розмінування території Донбасу протягом 2020 року. «Ми повинні позбутися цієї прямої загрози в найкоротші терміни», - вважає Недава.

Крім того, народний депутат подав до парламенту законопроект (№9507 від 28.01.2019) про скорочення обсягів використання пластикових пакетів і зменшення кількості окремих видів відходів з пластика.

У пресслужбі депутата наголосили, що ініціатива Олега Недави не тільки повинна відновити екологічну ситуацію на Донбасі, а й наблизити вітчизняне законодавство до норм Європейського Союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: