Нардеп підозрює міграційну службу у співпраці з іноземними спецслужбами

Нардеп підозрює міграційну службу у співпраці з іноземними спецслужбами
Світлана Заліщук

Україна відмовила в наданні притулку декільком журналістам з Узбекистану, Азербайджану, Казахстану

Народний депутат України Світлана Заліщук не виключає, що деякі із співробітників Державної міграційної служби України співпрацюють зі спецслужбами іноземних держав.

«Я не виключаю, що окремі люди в Держміграційній службі працюють зі спецслужбами інших країн, не без фінансової мотивації... Те, як ця служба працює з людьми, я називаю – ламати долі. І практика роботи Держміграційної служби нагадує роботу російської служби», – сказав вона на брифінгу у Києві.

Депутат розповіла, що за останні кілька місяців Україна відмовила в наданні притулку декільком журналістам з Узбекистану, Азербайджану, Казахстану а також волонтеру з Білорусі.

«У випадку з Жанарою Ахметовою (громадянкою Казахстану), яку ми відстоювали в суді, і я поручалася за неї, я побачила, що в країну зайшли чималі кошти для антикампанії проти Жанари і частково проти мене. На різних сайтах з’являлися статті, з посиланням на чиновників з Казахстану, було кілька сюжетів на українських телеканалах», – розповіла Заліщук. 

Нагадаємо, 30 січня студентка Національного медичного університету імені Богомольця, громадянка Туркменістану Мукаддас Насирлаєва наклала на себе руки, стрибнувши з моста Патона.

Біля станції метро «Славутич» правоохоронці знайшли рюкзак загиблої студентки Мукаддас, тіло дівчини досі не знайшли.

Глава діаспори туркменського народу Ровшанбек Розметов розповідає, що дівчина вчинила самогубство, бо у неї закінчувалась віза в Україні, а заступниця декана, підозрюють, хотіла хабара за підпис необхідної заяви до посольства Туркменістану.

Через самогубство дівчини у медуніверситеті ім. Богомольця відсторонили від виконання обов’язків заступницю декана по роботі з іноземними студентами.

22  лютого рятувальники призупинили проведення пошукових робіт тіла дівчини, яка стрибнула з моста Патона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: