Нардеп Поляков пригрозив зупинкою фінансово-банківської діяльності в країні

Нардеп Поляков пригрозив зупинкою фінансово-банківської діяльності в країні

Суд над Поляковим

Фото УНІАН

Поляков є секретарем Комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності

Народний депутат Максим Поляков впевнений, що якщо йому заборонити виїзд за межі Києва, в країні зупиниться фінансово-банківська діяльність. Про це Поляков заявив під час засідання Солом'янського районного суду міста Києва щодо обрання йому запобіжного заходу.

«Скажіть будь-ласка, я є секретарем комітету (Верховної Ради - ред.) з питань фінансів і банківської діяльності, який регулярно здійснює виїзні засідання в Україні та проводить велику і активну діяльність. Скажіть будь-ласка, а як комітет буде працювати без підпису секретаря? Тобто ми розуміємо, що ваше завідоме подання є, щоб заблокувати цілий комітет Верховної Ради, тому що без мого підпису він не зможе жодного протоколу провести, ми розуміємо, що фінансова і банківська діяльність в державі просто зупиниться, тому що є об'єктивні речі. Це виконання моїх прямих обов'язків», - зазначив Поляков.

Раніше прокурор САП Максим Кравченко зазначив, що таким чином права Полякова як народного депутата чи посадової особи жодним чином не обмежуються.

«Те, що він повинен повідомити про своє подорожування, чи своє відрядження, чи через свої особисті справи йому необхідно виїхати за межі Києва, йому ніхто не забороняє. Він може звернутися, щоб йому надали дозвіл і він поїде», - підкреслив Кравченко.

Під час засідання сторона обвинувачення попросила призначити для Полякова заставу у 505 тис. грн.

Окрім того, прокурор попросив суд зобов'язати Полякова носити електронний браслет, прибувати за вимогою слідчого або детектива, прокурора та суду, не відлучатися із міста Києва без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання, здати на зберігання до відповідних державних органів паспорти громадянина України для виїзду за кордон.

Як повідомляв «Главком», 21 липня Солом'янський районний суд міста Києва почав розгляд клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу народному депутату України Максиму Полякову.

Поляков підозрюється у вчиненні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

За даними САП, 19 червня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів України. Наразі, за даними САП, встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Ця операція відбувалась за співпраці з ФБР США.

У САП повідомили, що слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. За даними САП, ці кошти використано для ініціювання депутатами змін до законів, підготовки законопроектів та їх внесення до Верховної Ради, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

21 червня 2017 року Генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт двох народних депутатів - Максима Полякова та Борислава Розенблата. 11 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, проте відмовила у наданні згоди на затримання та арешт.

21 липня на Розенблата одягнули електронний браслет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: