NASA обрало компанію українця для програми щодо освоєння Місяця

NASA обрало компанію українця для програми щодо освоєння Місяця

Компанія розробляє легкі транспортники для доставки вантажів на навколоземну орбіту

Національне американське аерокосмічне агентство (NASA) опублікувало список з 9 компаній США, з якими агентство співпрацюватиме над відправкою спускових апаратів. Вони увійшли в програму NASA CLPS.

Обрані підприємства зможуть отримати від NASA понад $ 2,6 млрд, надавши свої послуги з доставки наукових вантажів або техніки на поверхню супутника.

Компанії, які потрапили в список: Lockheed Martin, Astrobotic, Moon Express, Masten Space Systems, Deep Space Systems, Draper, Intuitive Machines, Orbit Beyond і Firefly Aerospace. У останньої - українське коріння.

Як пише видання Delo.ua, компанія Firefly Aerospace має українське коріння. Вона створена на базі Firefly Space Systems, яку в 2017 році викупив і перезапустив український підприємець і засновник Noosphere Ventures Максим Поляков.

Компанія розробляє легкі транспортники для доставки вантажів на навколоземну орбіту. Її головний офіс розташований у США, однак науково-дослідний і дослідно-конструкторський центр підприємства відкрився в Дніпрі.

Там розробляють електрореактивні двигуни і супутники.

Компанія ще не проводила тестові або комерційні пуски — перші випробування заплановані на 2019 рік, коли вона отримає доступ до космодрому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: