Насалик розповів, коли Україна відновить постачання електроенергії в Луганськ

Насалик розповів, коли Україна відновить постачання електроенергії в Луганськ
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик

Україна відновить постачання електроенергії на непідконтрольні території Луганської області, якщо борг погасять.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

«Якщо платежі пройдуть, і борг буде погашений, то ми відновимо постачання електроенергії», – сказав Насалик.

Міністр підкреслив, що рішення про відключення ОРЛО від електропостачання – це не політичне рішення, а економічне.

«Всі підприємства, які були зареєстровані на неконтрольованій території Луганської області та були українські, були повністю націоналізовані. Оплата за останні два місяці в енергоринок склала нуль. Тому відключення – це не рішення Кабміну», – зазначив міністр.

Насалик зазначив, що Україна по перетоках передавала на непідконтрольну Києву територію Луганської області 4,5 млн кВт на добу, що не оплачувалися.

Глава Міненерговугілля наголосив, що в понеділок, 24 квітня, разом з головою Луганської військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом вирішували проблему електропостачання Михайлівки.

«Вчора о 11 годині вечора на неконтрольованій території були відключені лінії, які йдуть на територію Михайлівки, і ми цілу добу, починаючи з 6 ранку, з головою ОДА Гарбузом вирішували питання, щоб забезпечити жителів Луганської області електроенергією, і нам вдалося це зробити», – зазначив Насалик.

Що стосується енергопостачання Донецької області, то, за словами міністра, там боргові зобов’язання перед контрольованою територією в десятки разів менше, ніж між неконтрольованою і контрольованою територіями Луганській області, тому, і там є система перетікання.

Національна енергетична компанія «Укренерго» ввечері 24 квітня повідомила, що з 25 квітня подача електроенергії на територію окремих районів Луганської області припиняється. Причиною припинення є несплата протягом тривалого часу за поставлену і спожиту на неконтрольованій території електроенергію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: