Наслідки Brexit відчуватимуться ще 5-10 років – китайські економісти

Наслідки Brexit відчуватимуться ще 5-10 років – китайські економісти
telegraf.uz

Результати британського референдуму зашкодять глобальній економіці

Китайські економічні експерти застерігають, що рішення Великої Британії вийти зі складу Європейського союзу «кине тінь на глобальну економіку», пише ВВС.

Міністр фінансів Китаю Лу Цзівей заявив, що «відлуння й наслідки» Brexit з'являтимуться упродовж наступних 5-10 років. А за словами члена комітету грошово-кредитної політики центрального банку Китаю Хуана Їпіна, Brexit може узагалі «повернути назад глобалізацію». Це, зазначив китайський експерт, буде вкрай погано як для світової економіки загалом, так і для Китаю зокрема.

Водночас, хоч Лу Цзівей і вважає, що результати британського референдуму зашкодять глобальній економіці, за його словами, передбачити реальні наслідки вкрай складно. Китайський міністр також вважає, що перша реакція ринків наступного дня після голосування у Британії була дещо надмірною.

«Миттєва реакція ринку, ймовірно, була дещо надмірною, і йому треба заспокоїтися і зробити об'єктивну оцінку», - зазначив Лу Цзівей.

Минулого року від Китаю у Британію надійшли 3,3 мільярда доларів прямих інвестицій, згідно з даними юридичної компанії Baker & McKenzie. Загалом за десять років - між 2005 і 2015 - Китай вклав у Британію близько 30 мільярдів доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: