НАТО хоче відправити додаткові сили в Афганістан

НАТО хоче відправити додаткові сили в Афганістан
Бійці НАТО в Афганістані

Додаткові 3 тисячі бійців будуть виконувати функції радників і проводити тренування бійців афганської армії

Відповідно до сьогоднішньої заяви генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга, на засіданні міністрів оборони країн-членів НАТО 8-9 листопада планується схвалення плану щодо відправки в Афганістан додаткових 3 тисяч солдат. При цьому 1,5 тисячі мають надати США, а решту солдат нададуть інші країни НАТО. Про це повідомляє Reuters.

Метою даного рішення, за словами Столтенберга, є спроба допомогти збройним силам Афганістану подолати патову ситуацію, в якій вони опинилися, ведучи боротьбу із «Талібаном» і «Ісламською державою».

При цьому генеральний секретар НАТО наголосив на тому, що залучені сили Альянсу не будуть задіюватися у веденні бойових дій, а лише виконуватимуть функцію радників і проводитимуть тренування бійців афганської армії.

Таке рішення НАТО щодо посилення власного контингенту в Афганістані означатиме збільшення кількості учасників операції Resolute Support до 16 тисяч осіб.

Раніше на початку 2017 року командувач американських сил в Афганістані і сил операції Resolute Support генерал Джон Ніколсон заявляв про те, що додаткові декілька тисяч солдат дозволять переломити ситуацію на користь уряду в Кабулі. 

Нагадаємо, Столтенберг також повідомив, що Україна буде в центрі уваги на майбутній зустрічі глав міністерств оборони країн Альянсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: